Sport pentru copii – care sunt cele mai recomandate activitati pentru inceput

Spread the love

Te-ai gandit pana acum ce sport i se potriveste copilului tau in functie de varsta pe care o are? Este acesta pregatit pentru practicarea unui sport? Mai jos iti recomandam cateva activitati usoare, dar cu o multime de beneficii pentru dezvoltarea copiilor!

Trotineta copii Scootiebug Jewel 2
Trotineta copii Scootiebug Jewel 2

Ce activitati sportive sunt recomandate pentru inceput copiilor?

Inainte de a-l inscrie pe copil la orice activitate sportiva, ia in calcul daca cel mic este pregatit atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. O activitate sportiva timpurie ii poate crea anumite frustrari copilului, fapt ce va duce la reticenta sportiva atunci cand va creste mai mare. Pentru inceput, sunt recomandate activitatile usoare care sa il introduca pe copil in lumea sportului si care sa il ajute sa isi descopere pasiunile. Iata si cateva idei:

Mersul pe tricicleta. Recomandate inca de la varsta de un an, tricicletele pentru copii sunt utile in deplasarea fiecarui copil. Usor de manevrat, o tricicleta il poate ajuta sa isi dezvolte abilitatile de impingere, dar si de mentinere a directiei potrivite. Intre 2 si 5 ani, activitati precum: alergatul, cataratul sau aruncatul cu mingea sunt tot modalitati simple prin care il motivezi si il inveti pe cel mic sa faca miscare in aer liber.

Tricicleta copii Scramblebug Tide 2
Tricicleta copii Scramblebug Tide 2

Inotul. Recomandat chiar si bebelusilor, sub atenta supraveghere a parintilor, inotul ajuta la dezvoltarea corpului, dar si la capacitatea de concentrare. Incepand de la varsta de patru ani, inotul il poate ajuta pe copil sa invete adevarate tehnici de supravietuire.

Gimnastica. Incepand de la varsta de 3-4 ani, copilul poate invata sa faca sarituri usoare, catarari si exercitii de balans, care sa il ajute sa progreseze in gimnastica propriu zisa, de la varsta de 6 ani. Un sport elegant si puternic, gimnastica ajuta la dezvoltarea musculaturii, sporeste rezistenta fizica, flexibilitatea si imbunatateste coordonarea miscarilor.

Gimnastica

Dans sportiv. Daca ai un copil energic care si-a dezvoltat o adevarata pasiune pentru muzica, asculta des piesele preferate in casti audio si danseaza singur prin casa, atunci dansul sportiv este solutia. Incepand cu varsta de 4 ani, copilul este in masura sa inteleaga instructiunile primite, dar si sa execute miscarile. Dansul pe termen lung dezvolta simtul artistic, lucrul in echipa si capacitatea de concentrare.

 

Practicarea sportului in mod regulat si organizat le ofera posibilitatea copiilor de a se perfectiona in anumite aptitudini si de a-si dezvolta spiritul competitiv si disciplina.