Top 5 activitati pentru copiii intre 3 si 5 ani

Spread the love

Iata cateva activitati pentru copiii intre 3 si 5 ani

Top 5 activitati pentru copiii intre 3 si 5 ani

Copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani sunt extrem de activi si receptivi la toate activitatile si jocurile din jur. Acum se afla in perioada in care exploreaza si descopera o serie de lucruri din jur, dar isi descopera si propriile simturi. Pentru a-i facilita celui mic procesul de dezvoltare, ti-am pregatit cateva recomandari de activitati distractive recomandate copiilor cu varsta intre 3 si 5 ani.

Indiferent de mediul in care va aflati, extern ori intern, si indiferent de elementele pe care le aveti la dispozitie, intotdeauna vor exista posibilitati de a intreprinde activitati distractive, creative si educative. Copiii gasesc o oportunitate de joaca in toate activitatile pe care le fac, iar pentru a petrece cat mai mult timp impreuna, este indicat sa practici impreuna cu copilul tau urmatoarele activitati. In felul acesta va veti relaxa impreuna si se va intari conexiunea dintre voi. Iata ce puteti face!

Activitati distractive pentru copiii cu varsta intre 3 si 5 ani

Top 5 activitati pentru copiii intre 3 si 5 ani

Pictura. Pictura cu degetele este una dintre activitatile preferate de catre cei mici. Este activitatea care le permite sa se murdareasca, dar intr-un scop creativ si intr-un mod amuzant. Pentru a te asigura ca nu exista pericolul unei alergii, este indicat sa alegi o vopsea comestibila, o vopsea care nu implica niciun pericol in cazul in care cel mic isi va duce manutele la ochi ori la gura. Pictura pe foi speciale ori, de ce nu, chiar pe un perete, pentru a pastra amintire opera de arta a micutului tau, este activitatea distractiva in care petreceti timp de calitate impreuna.

 

Dansul. De ce sa nu invatati impreuna sa dansati? Din fericire, exista o multime de jocuri pe televizor care iti pun la dispozitie melodii si coregrafii pe care tu sa le inveti si sa le reproduci impreuna cu cel mic. Dansul este o activitate distractiva, dar si educativa deoarece il invata se se coordoneze singur si sa se responsabilizeze. Pentru a-l ajuta sa inteleaga cat mai bine ritmul, ii poti cumpara celui mic o pereche de casti audio speciale pentru copii. In felul acesta va auzi mult mai bine sunetele si va stii sa se coordoneze corect.

 

Invatati alfabetul si matematica in joaca. Sa acumulezi informatii pretioase in joaca este cea mai simpla modalitate de a invata. Copiii nu simt o presiune in a invata, insa sunt constienti ca materialele cu care se joaca sunt ajutatoare. Lipiti si dezlipiti litere ori cifre, desenati pe rand litere din alfabet sau faceti mici calcule incercand sa numarati jucariile din incapere.

 

Jocuri de cuvinte. Renumitul joc Fazan este ideal de jucat impreuna cu copilul. Este amuzant, insa si util pentru a-l ajuta sa isi dezvolte vocabularul. In functie de varsta lui, jucati-va cu cateva cuvinte, pentru a nu-l solicta mai mult decat este cazul. Pe zi ce trece, mai adauga un cuvant nou in vocabularul copilului si vei vedea cat de nerabdator si curios il vei face pentru a invata si mai mult. Fazan este jocul ideal de incercat oricand. Chiar si atunci cand sunteti impreuna la cumparaturi, cand sunteti pe plaja, cand calatoriti cu masina ori cand faceti activitati impreuna prin casa.

 

Joaca in aer liber. Indiferent de sezon, copiii iubesc joaca in aer liber. De ce sa nu ii incurajezi sa isi depaseasca limitele si sa practici impreuna cu el un sport? Pentru inceput, pentru a-l incuraja sa faca miscare puteti incepe cu plimbarile in parc cu bicicleta sau trotineta, urmand ca imediat cum isi creeaza o conditie fizica sa treceti si la alte sporturi. Fotbal in aer liber, tenis de camp, handbal, basket sau simple alergari care sa il pregateasca pentru un maraton atunci cand va creste mai mare.

 

Activitatile pentru copiii cu varsta intre 3 si 5 ani sunt nenumarate, iar multe dintre ele sunt foarte usor de pus in practica si scopul lor direct este unul educational.